Vi har hållit i
trådarna sedan 1981

Mandus är ett familjeföretag som har arbetat med tråd i generationer. Gammelfarfar Amandus som startade företaget kallades för Mandus, därav företagsnamnet Mandus Wire AB.

Startsida 5 Om Mandus

tråd i generationer

Med kompetent personal och moderna maskiner är Mandus idag flexibla att arbeta med såväl prototyptillverkning som volymproduktion. I CNC-styrda bockningsmaskiner tillverkas allt från enkla detaljer till mer komplexa produkter med 3D-trådformning i material som rostfritt, svartstål och koppar. Svetsning och efterbearbetning av gods fungerar som en självklar del i verksamheten, allt för att hitta den bästa helhetslösningen för kunden.

Från idé till kvalitetssäkrad slutprodukt

Vår styrka är att vi är flexibla och lyhörda för att hitta den bästa helhetslösningen för dig. Vi ombesörjer ytbehandling, montering och paketering av ditt gods antingen själv eller via nära samarbetspartners. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Framtid och hållbarhet

Vi på Mandus Wire ser det som en självklarhet att i möjligaste mån minimera vår miljöpåverkan.

Vår miljöpolicy
Vi sträva efter att uppnå en resurssnål och effektiv tillverkning med minsta möjliga miljöpåverkan. För att uppnå en resurssnål och effektiv tillverkning har vi investerat i solcellspaneler på vår fastighet, för att kunna producera vår egen ström. Vår strömförsörjning stöds till ca 50% av våra solcellspaneler och resterande underskott köper vi av Värnamo Energi.

Vi skall alltid följa gällande lagar och arbeta med ständiga förbättringar enligt våra miljömål.

Nästa generations trådbockning

I samarbete med skolor.. teknikcollage

möjliggörare

IFK Värnamo

IFK Värnamo

Finnveden Slalomklubb

Finnveden Slalomklubb

Vidösternsimmet

Vidösternsimmet

Värnamo Gymnastikklubb

Värnamo Gymnastikklubb

Viper Taekwondo Värnamo

Viper Taekwondo Värnamo